Αγορά αθλητικών παπουτσιών για τον τύπο του ποδιού σας

Πολλοί αθλητές αναγνωρίζουν ότι η απόδοσή τους θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον εξοπλισμό και τα παπούτσια που χρησιμοποιούν. Είτε είναι έμπειροι αθλητές, είτε ερασιτέχνες αθλητές, είτε απλώς παίζουν αθλήματα για να διασκεδάσουν – η πλειοψηφία των αθλητών συνειδητοποιεί ότι τα παπούτσια παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις επιδόσεις τους και το να έχουν ένα άθλιο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κάνει το παιχνίδι άβολο. Όταν τα παπούτσια των αθλητών δεν εφαρμόζουν σωστά ή αποτυγχάνουν να έχουν τη σωστή αίσθηση, μπορεί να προκαλέσει τρυφερά τα πόδια των αθλητών και αναμφίβολα να επηρεάσει το παιχνίδι τους. Το να φοράτε κακά παπούτσια μπορεί επίσης να προκαλέσει επιπλοκές σε άλλα σημεία. Ναι!

Όταν ένας παίκτης έχει ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν εφαρμόζουν, μπορεί εύκολα να συμβάλει σε κάποια άλλα προβλήματα, όπως νάρθηκες κνήμης, τραυματισμοί στο πόδι, τραυματισμοί στον αστράγαλο, ακόμα και ίσως τραυματισμοί στη μέση και στο ισχίο. Ένας αθλητής μπορεί ακόμη και να αλλάξει τον τρόπο που τρέχει χωρίς καν να το γυναικεια παπουτσια γνωρίζει! Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω άγχος και φθορά σε διαφορετικά μέρη των ποδιών τους, μπορεί να προκαλέσει γενικό πόνο και ερεθισμό στα πόδια των παικτών και ακόμη και να καταλήξει να επηρεάσει τις καμάρες τους. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα είδη τραυματισμών που μπορεί να είναι οτιδήποτε από γενική ενόχληση και πόνο πολύ πιο οδυνηρό τραυματισμό. Τα παπούτσια είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού κάθε αθλητή και ο εντοπισμός των καλύτερων παπουτσιών μπάσκετ είναι ζωτικής σημασίας για να απολαύσετε μια άνετη και υπέροχη σεζόν. Όταν τα πόδια των αθλητών κουράζονται, κουράζονται και αυτό θα φαίνεται σε όλη τους την εμφάνιση, γι’ αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ για τη δουλειά.

Οι αθλητές γνωρίζουν ότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη παπουτσιών μπάσκετ που όλα καυχιούνται ότι είναι τα καλύτερα – ότι αυτά τα παπούτσια μπορούν να τους βοηθήσουν να πηδήξουν ψηλότερα ή να τρέξουν πιο γρήγορα και να έχουν την ικανότητα να σταματούν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Όταν επιλέγετε νέα παπούτσια μπάσκετ, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πολλά πράγματα: άνεση, υποστήριξη, τιμή και βάρος του παπουτσιού. Επίσης, στην πραγματικότητα, πολλοί αθλητές αισθάνονται ότι ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας για να αποκτήσουν τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ είναι η εμφάνιση τους. Οι αθλητές θέλουν παπούτσια που φαίνονται ανώτερα και έχουν υπέροχη αίσθηση.

Υπάρχουν διάφορα στυλ παπουτσιών στην αγορά που μπορεί να θεωρηθούν τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε σε καμία από τις διαφημιστικές εκστρατείες μιας μάρκας ή τύπου παπουτσιού αιχμής και να αγοράσετε πραγματικά ένα που έχει καλή αίσθηση και ταιριάζει ακριβώς όπως το χρειάζεστε. Εάν υποφέρετε από πιο αδύναμους αστραγάλους ή είχατε τραυματισμούς στον αστράγαλο στο παρελθόν, τότε θα θέλετε πραγματικά να αναζητήσετε ένα παπούτσι μπάσκετ που παρέχει τη μέγιστη στήριξη στον αστράγαλο. Παπούτσια όπως το “Under Armor Charge BB” όχι μόνο φαίνονται σταθερά, αλλά έχουν επιπλέον ψηλά μπλουζάκια και κορδόνια πάνω από τον αστράγαλό σας. Αυτά τα αθλητικά παπούτσια περιγράφονται επίσης ως πολύ λεία και άνετα, με αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετική επιλογή για αθλητές που αναζητούν ένα άνετο παπούτσι που τους προσφέρει την υποστήριξη στον αστράγαλο που πρέπει να έχουν. Ένας διαφορετικός τύπος παπουτσιού που πολλοί αθλητές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για το μπάσκετ είναι τα διαφορετικά είδη παπουτσιών Adidas. Πολλοί αθλητές συμφωνούν ότι είναι ελαφριά αλλά και ανθεκτικά και ότι είναι καταπληκτικά για το γήπεδο. Μπορεί να μην παρέχουν την υποστήριξη αστραγάλου όπως κάνουν τα Charge BB, αλλά σας προσφέρουν αρκετή υποστήριξη αστραγάλου για την πλειοψηφία των αθλητών. Μερικοί αθλητές έχουν διαπιστώσει ότι αυτά τα παπούτσια δεν είναι τόσο ελαφριά όσο κάποια άλλα παπούτσια μπάσκετ, αλλά αντισταθμίζουν αυτό με περισσότερα χαρακτηριστικά όπως η άνεση και η κινητικότητα.

Υπάρχουν πολλά παπούτσια για να διαλέξετε και πολλοί αθλητές βλέπουν ότι τα λιγότερο βαριά παπούτσια είναι ιδανικά για το γήπεδο, καθώς τους επιτρέπουν να ελίσσονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Τα ελαφρύτερα παπούτσια είναι επίσης φανταστικά γιατί αμέτρητοι αθλητές ανακαλύπτουν ότι δεν αποστραγγίζονται όπως θα έκαναν με μεγαλύτερα παπούτσια. Όταν παίρνετε επανειλημμένα επιπλέον βάρος ενώ τρέχετε, τα πόδια και οι μύες σας πιθανότατα θα κουραστούν πιο γρήγορα, γι’ αυτό τα λιγότερο βαριά παπούτσια είναι πολύ καλύτερα. Αν και το ελαφρύτερο είναι ανώτερο, ένα διαφορετικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν χρειάζεστε πάντα παπούτσια που τυγχάνει να είναι διχτυωτό, καθώς αυτά τα παπούτσια δεν προσφέρουν σχεδόν τόση στήριξη όσο διάφορα άλλα παπούτσια. Λίγο πλέγμα είναι εντάξει, αλλά όταν ένα παπούτσι αποτελείται κυρίως από πλέγμα, μπορεί να οδηγήσει σε συστροφή στον αστράγαλο μαζί με άλλους τραυματισμούς, όπως μώλωπες στο πόδι, τη φτέρνα και την καμάρα. Φανταστείτε να σας πατήσουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και να μην έχετε τίποτα να σας υπερασπιστεί παρά ένα λεπτό στρώμα από πλέγμα, ωχ! Τα παπούτσια που συνδυάζουν πλέγμα με πλαστικό, δέρμα, μαζί με υλικά είναι ίσως τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ και παρέχουν στους παίκτες τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Μπορούν επίσης να είναι ελαφριά και ευάερα, κάτι που βοηθά όχι μόνο να διατηρείτε τα πόδια σας δροσερά και ανανεωμένα, αλλά μπορεί ακόμη και να το κάνει έτσι ώστε οι αθλητές να μην αισθάνονται ότι τρέχουν με τούβλα στα πόδια τους.